Hovatovább‎ > ‎

Teszt

Manapság legtöbben a netről tájékozódnak, amikor felszerelést keresnek. Én is, hogyne. Különösen figyelek azoknak a véleményére, akik tényleg aktívan használják a holmijaikat. (Ők azok a jellemzően szűkszavú arcok, akiknek általában ritkán van idejük arra, hogy írogassanak.) Elolvasom a véleményeket, aztán persze beleszeretek valami egészen másba, és olyasmit választok, aminek semmi köze a józan észhez. Ami persze nem jelenti azt, hogy mások is így gondolkodnak. Hátha tudok segíteni valakinek a választásban, ha megírom a véleményemet azokról a holmikról, amiket rendszeresen használok.
Salewa Firetail Evo beszállócipő
A túracipőm instabillá válása után szándékosan beszállócipőt kerestem. Ezt a modellt egy ismerősöm már tesztelte, és bár szerette, nem tartotta elég tartósnak, a külső oldalát a súrlódó kövek felhorzsolták, kibontották, mégis, amikor cserére került a sor, ilyet keresett először. Így aztán én is rászántam a nem csekély 100 eurót a goretex nélküli változatra ( a gtx drágább), hiszen egyébként sem hiszek a cipők vízhatlanságában.
Egyelőre egy szezonban használtam, de a tapasztalataim elég jók. Legszembetűnőbb élmény a tapadókorongos talp, amitől első ránézésre nem sokat reméltem, látva a mélynek nem nevezhető barázdákat. Az anyag azonban tud valamit, vagy a kialakítás, de tény, a talp tapad, nem akárhogy, igen jó kis biztonságérzetet ad mindenféle terepen, és még a paklenicai kőpengék sem tudtak kárt tenni benne. Kicsit kemény nekem, sokat nem érdemes gyalogolni benne 
A felsőrész stabilan tart, és nekem még nem kezdett el foszlani az illesztésnél. 
Az sem utolsó szempont, hogy mindössze 413 gramm az egész. Szóval egyelőre jól vizsgázik, remélem, van még pár közös évünk.
Fél év intenzív használat után sajnos elvált a szegély, igaz, kapott egy csomó törmeléklejtőt Costa Blancán. A Salewa első szóra cserélte, szóval most kiderül, kijavították-e a hibát.

Quechua Bionassy softshell
Az egyik legnagyobb kedvencem, minden évszakban, már negyedik éve. Rugalmas, meleg, nyitható a hónalja, a kapucnija teljesen kizárja a hideget. Kényelmes, könnyű darab. Már vagy két éve használom, szóval mindenféle körülmények között kipróbáltam. A kézfejre húzható kézelő hasznos találmány, de a legjobb benne a nyitható hónalj. Ha melegem van, csak kinyitom, ha hűvösre fordul, behúzom.
Kicsivel több zseb elkelne rajta, de ez alól kevés kabát kivétel.
Egyszóval, szeretem. Nem tudom, kapható-e még...


Merrell Moab GTX
A legkényelmesebb túracipőm ever. Három évet húztunk ki együtt, jóban-rosszban, pedig a rendeltetésszerű használatot messze elkerültem. A járt ösvényeket rendre elhagytam, a kényelmes túraútvonalak helyett éles sziklákon, törmeléklejtőkön közlekedtem benne. 
Még most is használható, igazából nem kandikál ki a lábujjam, bár a felsőrész külső oldala némileg rongyos, a talpa sem tapad már úgy, de azért még egyben van, a lépte stabil. Létezik mid változata is, de mi mindketten ezt az alacsony szárút használtuk, és tökéletesen bevált. A vizet azért csak mértékkel állja, de ez a vászon cipőknél természetes.


Hannah Mascotte Lady héjkabát
(2013) Szintén a Mountex Outlet-ben találtam ezt a különösen jutányos árú héjkabátot. 25 000-ért vettem, ami a 25000-es membránhoz (ki és be) képest nagyon jó ár. Hegesztett varrások, jól szabott, elől- hátul állítható kapucni, enyhén rugalmas anyag. Hosszú cipzárak az elején, hosszú hónaljnyílás. Teszteltem szakadó esőben, több órán keresztül, jégesőben, áztató csendes esőben, viharos szélben, egyik sem fogott ki rajta. Még csak meg sem nedvesedett, lepergett róla a víz, azt mondták, azért, mert még új. De most már több mint fél éve használom intenzíven, és a lelkesedésem fikarcnyit sem csökkent. 
Úgy választottam méretet, hogy a toll is aláférjen szükség esetén, de ennek ellenére nem esetlen, ha csak úgy vékony pólóra veszem fel. 
Az eddig tapasztalt egyetlen hibája, hogy az ujjakon gyenge a tépőzár, de tulajdonképpen ha feszesen tapasztom le, akkor nem jön fel.
Az én kukás-narancssárga színemen kívül feketében árulják,és létezik férfi modellje is. Az nyilván egyenesebb szabású, valamint a derékrészen és vállon megerősített az anyag. Azon túl van egy belső zsebe is, amit a női modellen hiányolok. A fiúk nem a hónaljban, hanem a kar hátoldalán tudnak szellőztetni.
Néhány hónapja a férfi modellt is teszteljük, hasonló eredménnyel. :)
(2015) Még mindig ez a kedvenc kabátom. Egy jó kis áztató esőben már nem pergeti le teljesen a vizet, de azért még mindig elég jól tart.


Millet Roc & Ice GTX
Ugye szép? A külseje elég szembetűnő, ez kétségtelen. Különösen a 42e forintos árral együtt. De mivel a piros nem az én színem, először nem is magamra gondoltam, mikor megláttam. Különösen, mert a 43-as, amiben ki volt téve, nem kimondottan a méretem. Az külön sztori, hogy hogyan lett mégis az enyém, no nem a 43-as. Szóval az outlet polckiírása szerint két méret maradt még belőle, a másik 40-es. De az eladó elmondta, hogy a 40-es már elfogyott, félretetettem hát a nagyobbat Zolinak. Két nap múlva megpróbálta, és sajna az ő lábára kicsinek bizonyult, viszont a boltvezető lány véletlenül előhozta a raktárból a 40-est.
- Hoppá, ez még megvan?
- Hát igen, csak éppen félretettük valakinek.
- Megpróbálhatom? - és láss csudát, mint Hamupipőkére, úgy illett a lábamra a csuka. - Öööö, mikor jönnek érte? Mert ha mégse jönnének, megvenném..
- Tulajdonképpen magamnak tettem félre, de ha tényleg tetszik, legyen a tied.- így a boltvezető. Ezek után ki tudna nemet mondani?

Subpages (1): Millet Roc&Ice GTX
Comments