Hovatovább‎ > ‎

Ajánló

Majdnem Maixkante Amikor nekivágunk egy 700 méteres sziklafalnak, eltévedünk, a falban éjszakázunk, majd helikopterrel jövünk le. 2015 év mászása, első kísérlet a sikeres csúcstámadás előtt.

Portugal Egy utazás mindenkinek kisfilmen. Szél, napsütés, óceán. Bringázás, tengeri kajakozás a déli part környékén.

France A hideg, borongós napokon jól esik egy kis napsütés. Ebben a filmben minden van, ami számít, szikla, tenger, szurdok, via ferrata. A Cote d'Azur-ön vidámabb, színesebb és mosolygósabb a nyár is. Érdemes volt ilyen messzire menni!

Matterhorn A legszebb hegy közel s távol. Minket persze a teljesítmény-értéke is vonzott, hiszen nem minden nap mászik az ember 1200 méter szintet 3000 méter felett. Így lett az első négyezresünk pont ez a svájcicsoki-csúcs.

El Caminito Del Rey A híres Caminito, a Király útja. Az 1905-ben befejezett egy méter széles és 100 méter magasan, egy függőleges sziklafalon haladó ösvény beton járófelülete hiányos, több darabja is leszakadt, a megmaradt részeket csupán az eredeti acél csőváz tartja a helyén. Mi persze végigmentünk rajta.

Postalmklamm klettersteig Szinte el sem akartam hinni, hogy ilyen létezik. Két szerelmem egyben: a keskeny és mély vizes szurdokban kunsztos C/D vasalt út . Tiszta adrenalinbomba, egy szép filmben megörökítve. Én újra élvezem, ha megnézem, de ha nem jártál még, te is kedvet fogsz kapni hozzá.

Comments